Matematik
Nulpunkter
24. november 2004 af
madshk (Slettet)
f(x)=ax^2+bx+c
Man skal finde en hurtig måde at finde nulpunkterne på. Man kender nulpunktsformlen, og kalder det ene nulpunkt x1 og det andet x2.
vis at x1*x2=c/a
Vis at x1+x2=-b/a
Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til denne her opgave. På forhånd tak :D
Man skal finde en hurtig måde at finde nulpunkterne på. Man kender nulpunktsformlen, og kalder det ene nulpunkt x1 og det andet x2.
vis at x1*x2=c/a
Vis at x1+x2=-b/a
Jeg kunne godt bruge lidt hjælp til denne her opgave. På forhånd tak :D
Svar #1
24. november 2004 af 404error (Slettet)
Du véd, at et andengradspolynomium kan faktoriseres som
ax^2 + bx + c = a(x-x_1)(x-x_2),
hvor x_1 og x_2 betegner rødderne. Prøv selv at komme videre herfra.
ax^2 + bx + c = a(x-x_1)(x-x_2),
hvor x_1 og x_2 betegner rødderne. Prøv selv at komme videre herfra.
Svar #2
24. november 2004 af frodo (Slettet)
skriv nulpunkterne fuldt ud, det vil sige:
x= (-b+/- sqrt(d))/(2a)
x= (-b+/- sqrt(d))/(2a)
Skriv et svar til: Nulpunkter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
