Matematik

reducerings opgave

22. april 2009 af biqqu (Slettet)

Først har jeg lige et spørgsmål, når man har -(x-y)(x-y) så får man = -(x2-xy-xy-y2) så sætter jeg -xy-xy sammen og får: -(x2-y2-2xy) .. så er det NU der skal skiftes foretegn, da minus er tilstede? Dette spørgsmål, da jeg blirver forvirret i opgaven:

Jeg er lidt lost, selvom opgaven burde være rimelig let!

reducer (x + y)(x - y) - (x - y)2 -2xy

= x2 - xy + xy - y2 - (x-y)(x-y) - 2xy

= x2-y2-(x2-xy-xy+y2)-2xy

= x2-y2-(x2-2xy+y2)-2xy

= x2 - y2 - x2 + 2xy - y2 - 2xy

= 2y2 .. men dette er åbenbaret ikke svaret?? Da jeg har set nogen lave den på en anden måde. Pinligt, at man ikke kan finde ud af sådan en opgave!


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2009 af Isomorphician

-y2 - y2 = -2y2


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2009 af kieslich (Slettet)

Det er rigtigt undtagen sidste linje. Det giver -2y2


Svar #3
22. april 2009 af biqqu (Slettet)

tak! Så havde jeg (næsten) ret ;)


Svar #4
22. april 2009 af biqqu (Slettet)

Et andet spørgsmål... kan det passe at hvis der i en udregning indgår både parenteser og gange skal parentesen først udregnes?


Skriv et svar til: reducerings opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.