Matematik

asymptote til logaritmen blabla

23. april 2009 af STOREtun (Slettet)

 y = -log(0,001025-0,100x)/0,031 + x) 

bestem den lodrette asymptote for funktionen...

hvordan!? - hjælp ! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2009 af kieslich (Slettet)

Log (x) har en lodret asymptote for x→0. Så du skal finde den x-værdi som gør at indmaden (den er ikke skrevet rigtigt) bliver lig med 0.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. april 2009 af mathon

y = -log(0,001025-0,100x)/(0,031 + x)  x ≠ - 0,031

overvej
grænseværdierne

limes y for x → - 0,031-

limes y for x → - 0,031+


Svar #3
23. april 2009 af STOREtun (Slettet)

Jeg har virkelig kokset med det hele aftenen nu... kan aflæse i graph at punktet ligger omkring 0.010 , men kan bare ikke finde ud af at regne mig frem til det. Har overvejet "indmaden" og prøvet at regne grænseværdierne ud, men får ikke noget jeg kan bruge til noget :'/

BTW - det skal måske også siges at funktionen er begrænset til [0;0,001025] hvis det gør nogen forskel


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. april 2009 af kieslich (Slettet)

for x →0,01025 går 0,001025-0,1x →0 og log(0,001025-0,1x) →-∞ så lodret asymptote. Ligger dog uden for Dm.


Svar #5
24. april 2009 af STOREtun (Slettet)

 hmm, okay, den er fundet nu. Nu skal jeg sige hvad tallet betyder kemisk..... ???

tallene i funktionen dækker over følgende begreber:

y = -log((V(NaOH) - c(NaOH)x) / (V(HCl)+x))

y = -log(0,001025-0,100x)/0,031 + x)

Nogen der kan hjælpe til at finde ud af hvad den lodrette asymptote dækker over i en kemisk værdi? kan godt lægge en graf ind hvis det er nødvendigt?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. april 2009 af kieslich (Slettet)

Der er vist problemer med den formel: Da nævneren er V(HCl) + v kan vi konkludere at x må være et volumen. Så C*x må nu have enheden mol, men det trækker du fra et volumen. Det må man ikke. 

Hvad er x i den formel??


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. april 2009 af kieslich (Slettet)

Et kvalificeret gæt: der skal stå

Så er det bare formlen for pH. Nemlig y = -log([H3O+]), og x er den tilførte mængde NaOH. Rigtigt ??


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. april 2009 af mathon

... x er
det tilførte volumen NaOH i liter


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. april 2009 af kieslich (Slettet)

#8 Mængde er et dejligt ubestemt ord, der kan anvendes når demensen slår til og man ikke kan huske det rigtige ord. Men der burde selvfølgelig have stået volumen.

Formlen kan bruges til at beregne pH når og kun når [H3O+] er meget større end 10-7. Det naturlige niveau ved ph = 7. Der er jo i formlen ikke taget hensyn til dette. At formlen(modellen) ikke altid gælder observeres ved at y → ∞ (lodret asymptote) når den tilførte stofmængde af NaOH nærmer sig stofmængden af HCl. Altså dur formlen kun når n(HCl) >> c(NaOH)*x


Skriv et svar til: asymptote til logaritmen blabla

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.