Fysik

Inteferens.. hjælp!

25. april 2009 af Mette40 (Slettet)


Hvordan laver jeg denne opgave?

To højttalere udsender den samme tone. De to lydbølger udsendes i takt, og har begge bølgelængden 0,78 m.

a) Forklar, at der er destruktiv interferens i punktet P.
 

* Vedhæftet billed.

på forhånd tak.

Vedhæftet fil: opgave 2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2009 af kieslich (Slettet)

Kan ikke se opgaven, men vil gætte på at du skal vise at afstanden fra den ene højtaler til P er en halv bølgelængde kortere end afstanden mellem den anden højtaler og P.


Svar #2
25. april 2009 af Mette40 (Slettet)

Ja, men hvordan forklarer jeg dette? Kan du se opgaven nu? (;

Vedhæftet fil:opgavee 2.doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2009 af mathon

som
når punktet kaldes P og højtalerne H1 og H2

kan udtrykks

||H1P| - |H2P|| = (2n-1)*(λ/2) = (n-½)λ = (n-½)*(0,78 m) , n € N


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2009 af kieslich (Slettet)

Forskel i afstand = 4,32 - 3,15 = 1,17m      og 1,17m/(0,78m/bølgelængde) = 1,5 bølgelængder. Da forskellen i afstand indeholder en halv bølgelængde, betyder det at når en bølgetop når P fra den ene højtaler, så modtager P en bølgedal fra den anden højtaler.


Svar #5
25. april 2009 af Mette40 (Slettet)

Tusind tak for begge svar!


Skriv et svar til: Inteferens.. hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.