Fysik

stående bølger

25. april 2009 af dorskid (Slettet)

Jeg har lavet en rapport om stående bølger. Jeg skal perspektivere til en guitar. Hvordan gør jeg det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2009 af kieslich (Slettet)

Er rapporten om stående bølger på en snor?


Svar #2
25. april 2009 af dorskid (Slettet)

ja, det er den 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2009 af kieslich (Slettet)

snorens masse = strengens masse, Tyngdekraften på loddet = strengspændingen,  Når L er bestemt i øvelsen er det kun for bestemte frekvenser man får stående bølger = når man tager et greb (hedder det det? altså sætte fingerne på strengene) svarer det til at ændre L, og dermed hvilke frekvenser der kan skabe stående bølger. Husk at når man slår en streng an, så hører man de frekvenser som kan skabe stående bølger. ingen andre. Man hører grundtonen og alle overtoner på en gang.


Svar #4
27. april 2009 af dorskid (Slettet)

 er der en bestemt formel man kan bruge


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2009 af kieslich (Slettet)

Nej at perspektivere betyder at sammenligne dit eksperiment (snorbølger) med virkeligheden (guitaren).


Svar #6
28. april 2009 af dorskid (Slettet)

 tak :)


Skriv et svar til: stående bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.