Matematik

dobbeldifferentiation

26. april 2009 af DaveAllen (Slettet)

hej,

ogaven f = x2 * e2x ......... find f"

ved at benytte f' *g + f * g' finder jeg f' 

f' = 2x * e2x + x2 * 2e2x

og ved at benytte  f' *g + f * g' igen kommer jeg i tvivl om hvad repræsenterer hvad...dvs. er

1.) f=2x * e2x  og g=x2 * 2e2x

eller 

2.) f=2x og g= e2x .....??

f" = ... ? 

hjælp påskønnes! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. april 2009 af peter lind

Du har fundet f' korrekt; men du blander flere ting sammen i det følgende. Du får f''(x) =( 2x * e2x + x2 * 2e2x)' = (2x * e2x)' +2* x2 * e2x)'. Herefter skaldu bruge produktregeln på henholdsvis   2x * e2x  og  2x2 * 2e2x


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. april 2009 af mathon

f(x) = x2*e2x

f '(x) = 2x*e2x + x2*e2x*2 = 2e2x(x+x2)

f ''(x) = 4e2x(x+x2) + 2e2x(1+2x)

f ''(x) = 2e2x(2(x+x2) + 1+2x)

f ''(x) = 2e2x(2x + 2x2 + 1 + 2x)

f ''(x) = 2e2x(2x2 + 4x + 1)


Svar #3
26. april 2009 af DaveAllen (Slettet)

 tak for svar! 


Skriv et svar til: dobbeldifferentiation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.