Matematik

Vektorregning

26. april 2009 af Andreas Møller (Slettet)

Jeg har vedhæftet et billed af opgaven, og opgaven lyder sådan:

d) Bilen holder i frigear. Hvad er koordinaterne til den kraft, som stammer fra, at håndbremsen er trukket ? Hvor stor er denne ”bremsekraft ”?

Nogle der kan hjælpe mig med hvordan man gør? skal man bare tage den modsatte af F1? eller skal de andre krafter også medregnes?

Vedhæftet fil: vektor.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2009 af mathon

Fbremse = -F1 = -Ft*sin(α)

når
α er vejhældningen i grader med vandret


Svar #2
26. april 2009 af Andreas Møller (Slettet)

tak skal du have:)

Kan du muligvis hjælpe mig med denne opgave også


Opgave:
Antag, at bilens håndbremse kan levere en ”bremsekraft” på 1,1 kN (ikke så godt!!). Hvor stor må bakkens stigning maksimalt være, for at bilen kan parkere på den?
Bilens vægt er 1150 kg

Ft har koordinaterne (0,11500)
F1 har ((-1249,88),(-137,49))

F2 har (1249,88,(-11632,51))

og Fn har ((-1249,88),11632,51)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2009 af mathon

Fb = -Ft*sin(α)

|Fb| = m*g*sin(α)

sin(α) = |Fb|/(m*g)

sin(α) = (1100 N)/((1150 kg)*(9,82 m/s2)) = 0,097405


Svar #4
27. april 2009 af Andreas Møller (Slettet)

så det du har fundet(0,097405) er det så sinus til den vinkel mellem bakken og en vandret linje? eller er det selve procentstigningen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2009 af mathon

α = sin-1(0,097405) = 5,58976°

stigning i % = tan(5,58976°)*100% ≈ 9,8%


Svar #6
27. april 2009 af Andreas Møller (Slettet)

tusind tak for hjælpen


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.