Matematik

Løsning til differentialligning

28. april 2009 af Borrisholt (Slettet)

Bestem en løsning til differentialligningen y' + y = 20x + 3, hvis graf går gennem punktet (1,4). Jeg kan ikke se, at differentialligningen kan være andet end af typen y' + a(x) * y = b(x). Har jeg ret i det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2009 af Dynin (Slettet)

#0 ja ... a(x)=1 og b(x)=20x+3


Svar #2
28. april 2009 af Borrisholt (Slettet)

Okay, så det vil sige at A(x) = x?


Svar #3
28. april 2009 af Borrisholt (Slettet)

Nogen der har regnet den ud?


Svar #4
29. april 2009 af Borrisholt (Slettet)

Jeg har fundet løsningen og isoleret c, som jeg får til -24,5. Kan nogen sige mig om det er rigtigt?


Skriv et svar til: Løsning til differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.