Fysik

Solcellens nyttevirkning

28. april 2009 af Zaga (Slettet)

2) Solcelles nyttevirkning

For en solcelle er esammenhængen mellem spændingsfaldet U over solcellen og strømstyrken I gennem den givet ved I = a - B*(e^(y*U)-1), hvor a = 0,180 A, b = 1,47 nA og y = 40 V^(-1)

Når solcellen forbindes til en resistor er spændingsfaldet over solcellen 45 V

Jeg har så regnet både a) Beregn resistorens resistans og b ) solcellens nyttevirkning, når man ved, at arealet af solcellen = 16,8*10^-3 m^2 og I = 870 W/m^2

Men hvordan løser man c) Beregn den største effekt fra solcellen ved den givne belysning. Hvor stor er resistorens resistans i denne situation? ???

Når man ved, at resistoren i kredsløbet er udskiftet med en variabel resistans. Den nyttiggjorte effekt fra solcellen ved den givne belysning afhænger af resistansen af den variable resistor i kredsløbet.


Skriv et svar til: Solcellens nyttevirkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.