Matematik

HJÆLP?

29. april 2009 af selmaa (Slettet)

NOgen der kan hjælpe med denne opgave til min matematik aflevering :) ?

For en bestemt type bladfjedre gælder, at svingningstiden T (målt i sekunder) er bestemt ved:

T = 0,28 * x^1,5 , hvor x er fjederens længde (målt i meter.)

a) bestem svingningstiden for en 0,50 meter lang bladfjeder.

b) Hvor mange procent vokser svingningstiden, når fjederens længde øges med 20 % ?

Mange tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2009 af kieslich (Slettet)

a) T = 0,28*0,501,5

b) (slut - start)/start = ( 0,28*(x*1,20)1,5 - (0,28*x1,5) )/(0,28*x1,5)


Svar #2
29. april 2009 af selmaa (Slettet)

mange tak :)


Skriv et svar til: HJÆLP?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.