Fysik

fjeder

29. april 2009 af Mads00 (Slettet)

hvorfor er fjederkraften den samme som tyngdekraften på loddet? (Forstil jer en fjeder hvorpå der hænger et lod)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

Prøv at opskrive newtons anden lov for fjederen når den hænger stille.


Svar #2
29. april 2009 af Mads00 (Slettet)

F=m·a


Svar #3
29. april 2009 af Mads00 (Slettet)

Når ja der er kun én kraftkilde: fjederkraften?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2009 af Daniel TA (Slettet)

Nej, der er to: Fk=kx og Ft=-mg hvis du regner med positiv retning opad. Så siger du at summen af kræfterne er lig med ma, derfor får du:

F=Fx-Ft=kx-mg=ma. Og da a=0 (loddet hænger stille) får man at:

kx=mg


Svar #5
30. april 2009 af Mads00 (Slettet)

Så det er simpelthen derfor at fjderkraften er identisk med loddets tyngdekraft?


Svar #6
30. april 2009 af Mads00 (Slettet)

er der ikke en der kan svare er skide smadret vil gerne i seng snarrest muligt :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. april 2009 af MN-P (Slettet)

Når loddet hænger stille er acelerationen 0. Derfor er summenaf kræfterne 0.

.Altså må fjederkraften være lige så stor, men modsat rettet. som tyngdekraften


Skriv et svar til: fjeder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.