Matematik

Disposition

30. april 2009 af EmileHH (Slettet)

 Hej, tænkte om der er en, der ville kigge min dispostion igennem, og sige om der evt. er noget, der mangler:) 


Svar #1
30. april 2009 af EmileHH (Slettet)

 9. Trigonometri

Definition af cosinus og sinus samt sinusrelationerne og formlen for arealet af en trekant.


Det ville nok være en god idé at starte med at præsentere enhedscirklen, da den giver et godt billede af cosinus og sinus, samt hvorfor man skal være opmærksom, når man anvender sinus til vinkler.

Derefter kan man bevise, hvorfor det i enhver trekant ABC gælder, at (a/sin(A) = (b/sin(B) = (c/Sin(c).

Så kan man inddrage beviset om, at i enhver trekant ABC gælder følgende: Arealet T af trekanten er
T = ½a*b*sin(C) = ½a*c*sin(B) = ½b*c*sin(A)

Slutteligt kunne man evt. vise en udregning eller to, hvor man bruger teori i praksis, så man også får vist, at man kan anvende det.

Dette er dispositionen. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. april 2009 af MN-P (Slettet)

Efter enhedscirkelen kunne du tegne grafen for de funktioner

og/eller

vise sin og cos for retvinklede trekanter (ensvinklede med trekanter ved enhedscirkelen)

udvid evt med phytagoros a2 +b= c => sin2v + cos2v = 12


Svar #3
30. april 2009 af EmileHH (Slettet)

 Okay mange tak:) Tror du så det er en fin nok disposition? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2009 af MN-P (Slettet)

Det er op til dig

Definition og enhedscirkel (tegn) er vigtigst.

Det er klogt at vælge de øvrige punkter i den rækkefølge du helst selv vil beskeftige dig med den.

Det er ikke smart at vælge et emne som nummer 2, hvis du ikke har særlig lyst til at forklare om det. Læg det ned sidst i listen.

Din liste må gerne være længere end det du forventer at nå, er den det er det klogt at vise, evt med en vandret linie, hvor meget du selv regner med at nå.


Skriv et svar til: Disposition

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.