Matematik

Trekant

02. maj 2009 af lalida (Slettet)

I en trekant ABC er vinkel C ret. D er fodpunktet for højden hc, l AD l = 4 og l DB l = 9..

Beregn længden af hc

Er det korrekt, hvis jeg finder d ( i den lille trekant) ved at sige 9:4=k, hvorefter jeg så ganger 4 med k for at bestemme hc.
Hvis det er forkert, hvad skal jeg så gøre?
For det er en opgave uden hjælpemidler.

Og hvordan løser jeg følgende ligninger uden hjælpemidler:
log(x+2)-logx=2
logx+log(x+3)=1

Vedhæftet fil: trekant.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2009 af peter lind

Du kan finde arealet af trekanten hele trekanten på 2 måder. Dels ved at bruge at arealet af en trekant er ½ gange grundlinie gange højde på hele trekanten og dels ved at bruge samme sætning på hver af de 2 små trekanter. Summen af disse 2 trekanters areal må være det samme som hele trekantens areal.

Den sidste Brug at log(ab) = log(a)+log(b, log(a/b) = log(a)-log(b) samt log(a)=t <-> a=10t


Svar #2
02. maj 2009 af lalida (Slettet)

DEt er ikke arealet jeg skal bestemme. Jeg skal bestemme linjen, hc.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Du har to trekanter: ADC og CDB. De to trekanter er ensvinklede. vinkel B er lig med vinkel ACD. men så er forholdet mellem ensliggende side konstant:  Så CD/AD = DB/CD  <=> h/4 = 9/h  isoler nu h.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2009 af peter lind

Jeg beklager den første del af 1. Jeg troede i farten at jeg på denne måde kunne opstille en ligning til bestemmelse af h; men ligningen vil ikke virke. Brug i stedet at tan(B)=h/BD = AD/h., idet vinkel B = vinkel ACD


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2009 af keg (Slettet)

Brug pythagoras på de to små trekanter og ligeledes på den store trekant så vil du ved at addere de to små, få et udtryk for hc


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2009 af mathon

højden på hypotenusen er mellemproportional mellem de to stykker, hvori den deler hypotenusen

h/9 = 4/h

h2 = 36 = 62

h = √(62) = 6

.......
ses af:

ΔACD ensvinklet med ΔCBD


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. maj 2009 af MN-P (Slettet)

#3 er den mest hensigtsmæssige løsning på den første opgave

2)

log(x-2) - log x =2      (gå fra log til almindelige tal)

(x-2)/x=100               (løs denne ligning)

3)

logx+log(x+3)=1

x*(x+3)=10             (løs ligningen)


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.