Matematik

halveringskonstant

03. maj 2009 af Dotter aKa Carl Mar (Slettet)

Jeg har fået formlen

L=100*0.69^x

Jeg skal finde halveringskonstanten for L, men hvordan gør jeg det?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2009 af mathon

X½ = ln(½)/ln(a)


Svar #2
03. maj 2009 af Dotter aKa Carl Mar (Slettet)

men hedder den ikke T½=log(½)*log(a) for en eksponentiel udvikling?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2009 af mathon

jo når den variable er t
f(t) = b*at

men for
f(x) = b*ax

er det naturligvis


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2009 af NejTilSvampe

 #2 - det er lige meget om du bruger log eller ln i det her tilfælde hvis det var det du undrede dig over:

log(x) = ln(x)/ln(10)   så  log(x)/log(a) = ln(x)/ln(10) / ln(a)/ln(10) = ln(x)*ln(10) / ln(a)*ln(10) 

og du får at  log(x)/log(a) = ln(x)/ln(a)


Svar #5
03. maj 2009 af Dotter aKa Carl Mar (Slettet)

ja okay :)
tak skal i have


Skriv et svar til: halveringskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.