Matematik

prisfordobling

03. maj 2009 af jensha6 (Slettet)

prisen på en bestemt vare fordobles på 12 år. Varens pris var 2200 kr i 1950.

a) Beregn prisen i 1960 og 1990

nogen der kan forklare hvordan den skal udregnes ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2009 af Isomorphician

Kig på eksponentiel udvikling.

Udnyt at du kender fordoblingskonstanten og værdien ved x = 0 (Sæt 1950 til år 0)


Svar #2
03. maj 2009 af jensha6 (Slettet)

okay, på den måde, mange tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2009 af mathon

(1+r)12 = 2

(1+r) = 21/12

P1960 = 2200*(21/12)10 = 2200*210/12

P1990 = 2200*(21/12)40 = 2200*240/12


Skriv et svar til: prisfordobling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.