Matematik

kombbinationer?

03. maj 2009 af Mads00 (Slettet)

EN skiklub med 43 skal vælge en bestyrelse på tre. På hvor mange måder kan bestyrelsen kombineres?

Hvordan løser jeg denne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2009 af mathon

formentlig formand, næstformand og kasserer

hvorfor

rækkefølgen betyder noget

forstået som:

1. valg er formand
2. valg er næstformand
3. valg kasserer               

hvorfor
antal forskellige bestyrelser = P43,3   


Svar #2
03. maj 2009 af Mads00 (Slettet)

er det 12341 måder?


Svar #3
03. maj 2009 af Mads00 (Slettet)

jeg tænker i retningen af n!/(j!*(n-j))


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2009 af mathon

P43,3 = 43!/(43-3)! = 74 046


Svar #5
03. maj 2009 af Mads00 (Slettet)

vil du være venlig og forklare mig hvad j og n står for i formlen angivet i #3?


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. maj 2009 af Dynin (Slettet)

#5 hvis placeringen i bestyrelsen har betydning, som #1 forslår, så er der 43(43-3)=43*42*41 måder at gøre det på ... er placeringen i bestyrelsen ligegyldig har du ret med formlen i #3 med n=43 og j=3 ...


Svar #7
03. maj 2009 af Mads00 (Slettet)

jamen placeringen har ingen betydning, får jeg så ret? :D (mathon plejer ellers aldrig at tage fejl)


Brugbart svar (1)

Svar #8
03. maj 2009 af Dynin (Slettet)

#7 hvis det er hele opgaven der er beskrevet i #0 så har du ret ... der står kun at bestyrelsen skal bestå af tre medlemmer ... og ikke at den ene har en finere titel end den anden :/


Brugbart svar (1)

Svar #9
03. maj 2009 af mathon

hvis der er tale om
tre menige bestyrelsesmedlemmer

antal forskellige bestyrelser = K43,3 = 43!/((43-3)!*3!) = 12 341  


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. maj 2009 af mathon

...men når du skriver en bestyrelse på 3
kan det vel kun opfattes som hele bestyrelsen.

I en 3-mandsbestyrelse har de 3 forskellige opgaver og kompetencer

løsningen i #1 er den mest sandsynlige.


Brugbart svar (1)

Svar #11
03. maj 2009 af Dynin (Slettet)

#10 nu bør man vel ikke ligge mere i opgaven end der er givet, enig? ... Der står ingen steder i #0 at det en bestyrelse med 3 forskellige opgaver og kompetencer :/


Brugbart svar (1)

Svar #12
03. maj 2009 af MN-P (Slettet)

Mads00

Når du besvarer en opgave som denne, der tydeligvis et tvetydig, er du nød til selv at vælge om du mener at fordelingen er ligegyldig og så skrive det tydeligt i din besvarelse.

På den måde kan du så bagefter se på rettelserne om du har misforstået teksten eller løst opgaven forkert. Altså hvis din lærer retter opgaverne ordentligt og ikke bare ser på racit.


Skriv et svar til: kombbinationer?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.