Fysik
brydningsforhold m.m.
26. november 2004 af
patrizia (Slettet)
Hej
Hjælp ønskes til følgende
Fra vakuum sendes elektromagnetisk stråling (det er jo mikrobølger..)med bølgelængden 2,4 cm mod et kunststofs plane overflade og ind i kunststoffet. For en given stråle er indfaldsvinklen 27 grader og brydningsvinklen 16 grader. Udbredelses hastigheden i vakuum sættes til 3 * 10^ 8 m/s
a) Bestem kunstoffets brydningsforhold
det har jeg fået til 1,647
b) Beregn udbredelseshastigheden for strålingen i kunststoffet
-hvordan gør mn det`???
c) Beregn bølgelængden i kunststoffet
Håber på hjælp.. tak
Hjælp ønskes til følgende
Fra vakuum sendes elektromagnetisk stråling (det er jo mikrobølger..)med bølgelængden 2,4 cm mod et kunststofs plane overflade og ind i kunststoffet. For en given stråle er indfaldsvinklen 27 grader og brydningsvinklen 16 grader. Udbredelses hastigheden i vakuum sættes til 3 * 10^ 8 m/s
a) Bestem kunstoffets brydningsforhold
det har jeg fået til 1,647
b) Beregn udbredelseshastigheden for strålingen i kunststoffet
-hvordan gør mn det`???
c) Beregn bølgelængden i kunststoffet
Håber på hjælp.. tak
Svar #1
26. november 2004 af patrizia (Slettet)
og jeg venter og venter..... Er der ikke en der vil hjælpe mig??
Svar #2
26. november 2004 af Epsilon (Slettet)
Kommentarer til indlægget:
Ja, elektromagnetiske bølger med pågældende bølgelængde (2.4cm) er mikrobølger (UV-stråling). Husk blot ikke at identificere elektromagnetisk stråling med mikrobølger alene - infrarød stråling, radiobølger og synligt lys er skam også elektromagnetisk stråling. Nuvel, til opgaven...
Vinkelmål herefter er i grader
a) Helt enig - overvej dog antal betydende cifre.
b) Definitionen på et stofs absolutte brydningsindeks n;
n = c/v (1)
hvor c er lysets fart i vakuum og v lysets fart i materialet. Alle stoffer har brydningsindeks større end 1. For vakuum sættes n = 1 per definition.
Ud fra (1) kan du beregne v, som du søger.
c) Bølgelængden b0 (jeg kan beklageligvis ikke skrive tegnet lambda0 her) i vakuum er
b0 = c/f (2)
og bølgelængden b i materialet er
b = v/f (3)
Bemærk, at lyset har SAMME frekvens f i vakuum som i materialet! Find ud fra (2) og (3) et udtryk for b ud fra de størrelser du kender fra de foregående spørgsmål. Er det uklart, så spørger du bare igen.
//Singularity
Ja, elektromagnetiske bølger med pågældende bølgelængde (2.4cm) er mikrobølger (UV-stråling). Husk blot ikke at identificere elektromagnetisk stråling med mikrobølger alene - infrarød stråling, radiobølger og synligt lys er skam også elektromagnetisk stråling. Nuvel, til opgaven...
Vinkelmål herefter er i grader
a) Helt enig - overvej dog antal betydende cifre.
b) Definitionen på et stofs absolutte brydningsindeks n;
n = c/v (1)
hvor c er lysets fart i vakuum og v lysets fart i materialet. Alle stoffer har brydningsindeks større end 1. For vakuum sættes n = 1 per definition.
Ud fra (1) kan du beregne v, som du søger.
c) Bølgelængden b0 (jeg kan beklageligvis ikke skrive tegnet lambda0 her) i vakuum er
b0 = c/f (2)
og bølgelængden b i materialet er
b = v/f (3)
Bemærk, at lyset har SAMME frekvens f i vakuum som i materialet! Find ud fra (2) og (3) et udtryk for b ud fra de størrelser du kender fra de foregående spørgsmål. Er det uklart, så spørger du bare igen.
//Singularity
Svar #3
26. november 2004 af Epsilon (Slettet)
#2: Ignorer linien
'Vinkelmål herefter er i grader'
//Singularity
'Vinkelmål herefter er i grader'
//Singularity
Skriv et svar til: brydningsforhold m.m.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
