Matematik

Hjælp til cirkels ligning

04. maj 2009 af ping317 (Slettet)

Hvordan kan jeg se om det  er en cirkels ligning. hvis vi tar en ligning som fx.

-4x + 2y – 6 = 0 og hvordan man regner den ud

Vil gerne ha forklaringer til vær trin ;)

På forhånd tak ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2009 af mathon

en cirkels ligning kræver kvadratiske led
x2 og y2

-4x + 2y – 6 = 0 er ligningen for en ret linje

y = 2x + 3


Svar #2
04. maj 2009 af ping317 (Slettet)

... okay ;)... så prøv at forklare den her x2 + 6x + y2 – 8y = 24

... det er da en cirkel ikke ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. maj 2009 af kieslich (Slettet)

jo,med centrum - (-3,4) og radius 7


Svar #4
04. maj 2009 af ping317 (Slettet)

taktak - men jeg forstår stadig ikke hvordan i regner det ud ;)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2009 af mathon

x2 + 6x = (x+3)2 - 32 =  (x+3)2 - 9
y2 – 8y = (y-4)2 - 16

som ved indsættelse i x2 + 6x + y2 – 8y = 24 giver

(x+3)2 - 9 + (y-4)2 - 16 = 24   hvoraf

(x+3)2 + (y-4)2 = 24 + 9 + 16 = 49

(x+3)2 + (y-4)2 = 72

.........

du må genopfriske din viden om kvadratsætninger...


Svar #6
04. maj 2009 af ping317 (Slettet)

det havde du gjort - tak for hjælper begge 2 ;)- lige en sidste ting... hvordan sætter jeg det så inde i exel ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. maj 2009 af mathon

y = 4 ± (49-(x+3)2)½


Skriv et svar til: Hjælp til cirkels ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.