Matematik

Lille spørgsmål?

04. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

Hej...

Hvordan gør jeg rede for at den aftager eksponentielt?.. jeg kan jo se dette på funktionen. og med hvor mange procent falder trykket når højden øges med 2 tusinde fod?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2009 af mathon

...hvilken funktion skal der arbejdes med?


Svar #2
04. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

Her er opgaven (:

det er eksponentielt

Vedhæftet fil:Opgave 4.doc

Svar #3
04. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

Men jah hvordan skal jeg gøre rede for det.

Og hvor mange procent falder trykket når højden øges med 2 tusinde fod?


Svar #4
04. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

er der ik nogen der kan hjælpe?-- haster lidt


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2009 af kieslich (Slettet)

Den aftager eksponentielt da fremskrivningsfaktoren a = 0,9590 er mindre end 0, a < 1 => f er aftagende.

he he fik det rettet!!


Svar #6
04. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

0,9590 er ikk mindre end 0?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. maj 2009 af kieslich (Slettet)

For at beregne det procentvise fald kan du udregne ( f(2) - f(0) )/f(0)*100%


Svar #8
04. maj 2009 af lotte_ (Slettet)

dvs. f(2)=1060*0,9590^2=974,86

f(0)=1060*0,9590^0=1060

(974,86-1060)/1060*100=-8,03

altså at trykken falder med 8,03 % når højden øges med 2? :b


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. maj 2009 af kieslich (Slettet)

rigtigt


Skriv et svar til: Lille spørgsmål?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.