Matematik

find ligning for linjen

04. maj 2009 af dumsen (Slettet)

Heey alle derude.. Nogle der kan hjælpe mig. har en matematik aflevering for til imorgen men kan ikk finde ud af det. håber i kan hjælpe mig..

find en ligning for linjen med stigningstal 6 som går igennem  punktet (2,13)

p.s husk lige mellemregninger så jeg forstår det :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. maj 2009 af mathon

punkt-hældningsformlen giver

y - yo = a(x-xo)      med P(xo,yo) = (2,13) og a = 6


Svar #2
04. maj 2009 af dumsen (Slettet)

det forstår jeg slet ikke


Svar #3
04. maj 2009 af dumsen (Slettet)

så langt er jeg nået:

Y=a*(x-x0)+y0

dvs.

Y=6*(x-2)+13

hvordan kommer jeg videre?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2009 af mathon

y = 6*(x-2) + 13

y = 6*x - 6*2 + 13


Svar #5
04. maj 2009 af dumsen (Slettet)

er det så ligningen eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. maj 2009 af mathon

y = 6x + 1        var meningen du skulle reducere til


Svar #7
04. maj 2009 af dumsen (Slettet)

så det vil sige så reduceres den og færdig ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. maj 2009 af mathon

Ja


Svar #9
04. maj 2009 af dumsen (Slettet)

okeey, men det er da lidt inviklet:(...

Tusinde tak


Skriv et svar til: find ligning for linjen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.