Matematik

Mat - lommeregner Ti-89

05. maj 2009 af XX91 (Slettet)

Hej

Ville spørge om nogen vidste hvad tegnet, der ligner @ på lommeregneren betyder??

Der står fx:
x=((4*@n28-1)*π)/4

Hvad betyder det? Håber nogen kan hjælpe.. På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad har du bedt den regne ud?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2009 af SorenMM (Slettet)

Det betyder en vilkårlig konstant, den kommer når man fx løser en diff. ligning med dsolve, fordi løsningen indeholder en konstant, som skal bestemmes af startbetingelser! :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2009 af kieslich (Slettet)

I dette tilfælde skal løsningen læses som x = (4*a-1)*π/4,  hvor a er en konstant.


Svar #4
05. maj 2009 af XX91 (Slettet)

Altså Jeg har en funktion f, som er givet ved f(x)=cosx-sinx, x ε ]0;2π[
Der skal bestemmes de to løsninger til ligningen f '(x)=0
Jeg skriver den ind på lommeregneren, dvs. solve(-cosx-sinx=0) og får x=((4*@n28-1)*π)/4
Der burde egentlig også være 2 løsninger, men det må have noget med enhedscirklen, og de 2π ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Du skal tilføje, at x skal ligge imellem 0 og 2pi på din lommeregner.


Svar #6
05. maj 2009 af XX91 (Slettet)

#3 Hvordan ved jeg så hvad denne konstant a er?


Svar #7
05. maj 2009 af XX91 (Slettet)

#4, hvordan gør jeg det?
Ved man skriver
|xε]0;2π[
Men kan ikke finde ε nogen steder på lommeregneren


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. maj 2009 af kieslich (Slettet)

solve(-cos(x)-sin(x)=0,x)|0<x and x<2*π,  


Svar #9
05. maj 2009 af XX91 (Slettet)

#8 kan ikke se hvorfor den stadig giver x=((4*@n28-1)*π)/4
selvom jeg skriver hvad x ligger inden for :S


Svar #10
05. maj 2009 af XX91 (Slettet)

Nej nu passer det fint, skulle bare sætte parenteserne korrekt

Takker allesammen :)
 


Skriv et svar til: Mat - lommeregner Ti-89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.