Matematik

Differentation af e^x

05. maj 2009 af LouiseLG (Slettet)

Hejsa.

Er der en som kan forklare mig hvordan den differentieres? Jeg forstår nemlig ikk de første led hvor f(x+deltax) bliver til ex+deltax og heller ikke det næste led samt det sidste. Jeg forstår ikke hele differenteringen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2009 af mbujo (Slettet)

Hvis f(x) = e^x, så er det jo klart at f(x+deltax) = e^(x+deltax), siden at f(hvadsomhelst) = e^(hvadsomhelst).

Den kan differentieres på en del forskellige måder, så medmindre du viser hvordan det forventes at du gør det, kan jeg desværre ikke hjælpe dig meget mere uden at muligvis forvirre dig endnu mere...


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2009 af mathon

når

f -1(y) er omvendt funktion til f(x)
gælder
(f -1(y))' = 1/f '(x)

ey er omvendt funktion til ln(x)
hvorfor

(ey) ' = 1/ln'(x) = 1/(1/x) = x = ey

hvor det naturligvis er underordnet,
hvilket bogstav der vælges for den variable,

(ex)' = ex
 


Skriv et svar til: Differentation af e^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.