Matematik

Matematik opgave

06. maj 2009 af fjonk (Slettet)

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med den her opgave? :)

 En lang plade, der er 24 cm bred,
skal bukkes så der fremkommer
en tagrende med et rektangulært
tværsnit,

 Hvordan skal man vælge stykket x således, at tagrendens tværsnitareal bliver størst muligt?
.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2009 af Isomorphician

Opstil et udtryk for arealet af tværsnittet, og find maksimum for dette.


Svar #2
06. maj 2009 af fjonk (Slettet)

hvordan gør jeg det


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Areal = Bredde·Højde.

Hvis højden er x, hvor meget er der så til bredden?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. maj 2009 af Isomorphician

.....#2, som ibibib foreslår.


Svar #5
06. maj 2009 af fjonk (Slettet)

er der ikke 3
jeg er ikke god til mat så det kan godt være det tager lidt tid at forstå


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Der er to højder som skal trækkes fra 24:

bredde = 24-2x


Svar #7
06. maj 2009 af fjonk (Slettet)

ja er jeg nået frem til men hva er x


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. maj 2009 af Faahm (Slettet)

-12....


Svar #9
06. maj 2009 af fjonk (Slettet)

hvorfor -12 og ik 12


Svar #10
06. maj 2009 af fjonk (Slettet)

jeg har fået arealet til 288cm2


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. maj 2009 af Faahm (Slettet)

24-2x =

24:-2= -12 . Derfor..


Svar #12
06. maj 2009 af fjonk (Slettet)

oka og arealet har jeg fået til 288cm^2


Skriv et svar til: Matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.