Matematik

Stamfunktioner og integral

07. maj 2009 af biqqu (Slettet)

Vis, at F(x)=(1/2)x^2-x+9 er en stamfunktion til f(x)=x-1. Angiv derefter mindst 3 andre stamfunktioner til f.

Jeg viser at f er en stamfunktion til F(x) ved at anvende reglen: (1/a+1)x^(a+1):
F(x)=(1/1+1)*x^(1+1)-x = (1/2)x^2-x .. men jeg kan ikke se hvor 9 kommer fra, og hvordan jeg skal komme frem til den.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2009 af Isomorphician

find F'(x) i stedet for


Skriv et svar til: Stamfunktioner og integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.