Matematik

Hjælp:Røringspunkt for tangent

08. maj 2009 af wuuh_89 (Slettet)

Hej

Jeg har et lille problem med en matematikopgave, som jeg håber der er en, der kan hjælpe mig med.

f(x)=x^3 - 3x^2 + 2x

Det oplyses at grafen for f har to tangenter med hældningskoefficient 11

Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for hver af disse tangenter?

...hmm, ja?!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2009 af Jessica1

brug solve , hvor du differentiere den og sætter lig 11 , så finder du de to x.koordinater ;P


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2009 af 2803Freja (Slettet)

Hvis du finder f'(x) og sætter dette =11, så finder du jo de x-værdier som giver netop hældningen 11. Rent praktisk foregår det ved at du flytter 11 over på anden side af lighedstegnet, så det hele er =0 og så finder du nulpunkter.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2009 af Isomorphician

Hvad skal f'(x) være lig med for at hældningskoefficienten til tangenten er 11?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. maj 2009 af 2803Freja (Slettet)

f '(x)=11 betyder jo at tangenthældningen er lig med 11


Svar #5
08. maj 2009 af wuuh_89 (Slettet)

Arh tusinde tak for de hurtige svar, bliver mere og mere glad for den her hjemmeside! :)

Jeg er bare ikke særlig god til differentialregning og tangent og alt det pjat, så derfor er jeg ikke helt klar over, hvad de mener, når der stod af hældningen var 11.

Jeg får så tallene -1 og 3 ..disse to tal er så førstekoordinaten til hver af tangenterne?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. maj 2009 af 2803Freja (Slettet)

Lige præcis


Skriv et svar til: Hjælp:Røringspunkt for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.