Matematik

Koefficienter i polynomium

09. maj 2009 af Blomsterpige1 (Slettet)

Hej!

Hvis man nu har en eksamensopgave uden hjælpemidler der lyder:

Vi har et andengradpolynomium, f(x) = ax^2+bx+d og man har en tegning til.. Hvordan bestemmer man så b og c ? D er diskriminanten, den er nem at regne ud, og a er om parablen vender op eller ned.. men b og c?

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2009 af ibibib (Slettet)

Du skal bestem fortegnet for b og c?

f(0) = c, så c er skæringspumktet med y-aksen.

f '(0) = b, så b er hældningen for tangenten i x=0.


Svar #2
09. maj 2009 af Blomsterpige1 (Slettet)

Ja, det var selvfølgelig fortegn jeg skulle bestemme.. mange taks akl du ha!


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. maj 2009 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/148793


Skriv et svar til: Koefficienter i polynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.