Fysik
Hjælp til en fysikopgave...
05. maj 2003 af
Eccesso (Slettet)
1) Modstandene R1 og R2 er parallelforbundne, og disse er serieforbundet med modstanden R3. Følgende værdier er givet: R1 = R3 = 60 ohm, Rtotal = 100 ohm og I3 = 0,12A.
Hvad er R2 og I2? (gerne med beregninger)
Hvad er R2 og I2? (gerne med beregninger)
Du kan finde hjælp her:
http://www.studi.dk/formelsamling/fysik/node16.php
http://www.studi.dk/formelsamling/fysik/node16.php
Svar #2
09. maj 2003 af SP anonym (Slettet)
Hvis R1 og R2 er parrallel forbundet i serie med R3 er
Rtotal = R3+R1||R2 hvilket giver
Rtotal = R3+(R1*R2)/(R1+R2) <=> R2 = 120 ohm. Da U=R*I og I=U/R kan du nok tænke dig til at der vil løbe mest strøm i den mindste modstand. Uden at gå for meget i detaljer er strøm jo en vandring af elektroner, jo mindre modstand jo flere elektroner kan der "vandre" forbi per tidsenhed. Da R2 er dobbelt så stor som R1, vil der løbe 2/3 af de 120mA, dvs. 80mA (0,08A) igennem R1 mens de 40mA løber gennem R2.
Håber det var hjælp nok ellers må du spørge.
Rtotal = R3+R1||R2 hvilket giver
Rtotal = R3+(R1*R2)/(R1+R2) <=> R2 = 120 ohm. Da U=R*I og I=U/R kan du nok tænke dig til at der vil løbe mest strøm i den mindste modstand. Uden at gå for meget i detaljer er strøm jo en vandring af elektroner, jo mindre modstand jo flere elektroner kan der "vandre" forbi per tidsenhed. Da R2 er dobbelt så stor som R1, vil der løbe 2/3 af de 120mA, dvs. 80mA (0,08A) igennem R1 mens de 40mA løber gennem R2.
Håber det var hjælp nok ellers må du spørge.
Skriv et svar til: Hjælp til en fysikopgave...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
