Matematik

Kort opgave

09. maj 2009 af Karldenstore (Slettet)

En matematisk funktion lyder som følger:     f (x) = 0,112 * 0,61x 

1) Afgør om funktionen er voksende eller aftagende.

2) Bestem fordoblings - eller halveringstiden alt efter om funktionen hhv. er voksende eller aftagende. Bestem også vækstraten i procent.

Hvordan løser jeg de to opgaver? - En der vil hjælpe mig? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2009 af peter lind

Find f'(x). Hvis f'(x)>0 er den voksende. For anden del se https://www.studieportalen.dk/Wiki/Fordoblingoghalveringskonstant.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2009 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/97785


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2009 af kieslich (Slettet)

f(x) = b*ax      er  0 < a < 1 er f(x) aftagende, er a > 1 er f(x) voksende.

T½ = ln(½)/ln(a)

vækstraten = a-1  = (a-1)*100%


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2009 af naunii (Slettet)

#0: Er dette en opgave med eller uden hjælpemidler :) ?


Skriv et svar til: Kort opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.