Matematik

mat (b) eksamenssæt august 2008

09. maj 2009 af riz (Slettet)

 hjælp!!! opgaven lyder som følgende

I en model betegner O (x) (målt i kr.) en virksomheds samlede omkostninger ved en
produktion på x enheder af et bestemt produkt. Den pris pr. enhed, som virksomheden kan
sælge samtlige x enheder for, betegnes a(x) (målt i kr.). I modellen antages det, at
O(x)= o.oo24X x^2+10^6 og a(x)= -o,oo8x+1300
og .
I modellen kan virksomhedens fortjeneste ved salg af samtlige x enheder bestemmes ved

F(x)=xXa(x)-O(x).
a) Bestem en forskrift for F(x), og benyt forskriften til at bestemme det antal enheder,
som virksomheden skal fremstille for at gøre fortjenesten størst mulig.

Jeg har ingen idé om hvordan opgaven skal løses...


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2009 af ibibib (Slettet)

F(x) = x·(-0,008x+1300) - (0,0024·x2+10^6) som du kan reducere i hånden eller på CAS.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2009 af NejTilSvampe

 hvorfor skriver du o istedet 0 ? o_O

og hvorfor X istedet for * ?!

vanvittig forvirrende. NÅ! men du sætter bare O(x) og a(x) ind i F(x):

x*(-0,008x+1300) - 0,0024x^2+10^6

du reducerer lidt

-0,008x^2+1300x-0,0024x^2+10^6

F(x)=-0,0104x^2+1300x+10^6

du har nu en andengradsligning hvor du skal finde minimum, håber du selv kan løse herfra.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2009 af ccccaaaatttt (Slettet)

Bestem forskrift for F(x): Indsæt a(x) og O(x) i F(x).

Størst mulig fortjeneste: Grafen for F's maksimum (så vidt jeg kan se får du et andengradspolynomium hvor du bare kan bruge formlen for toppunkt: T=( -b/2a , -d/4a ), hvor d = b^2 + 4ac)

#2 - tror du har lavet en fortegnsfejl ved indsættelse af O(x) i F(x)...


Brugbart svar (3)

Svar #4
09. maj 2009 af biqqu (Slettet)

se vedhæftede fil

Vedhæftet fil:fortjeneste.doc

Svar #5
09. maj 2009 af riz (Slettet)

 Tusind tak for hjælpen. 


Skriv et svar til: mat (b) eksamenssæt august 2008

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.