Fysik

Gasser og mol

09. maj 2009 af maya983 (Slettet)

Jeg har lige en opgave, jeg har brug for lidt hjælp til at komme i gang med :-) Den lyder:

Ved elektrolyse kan man spalte vand til brint (dihydrogen) og ilt (dioxygen). Det sker i processen:

2 H2O --> 2 H2 + O2

Vi forestiller os, at processen foregår ved standardbetingelserne, og at der omdannes 1 mol vand. Massen af 1 mol vand er ca. 18 kg.

a) Hvor mange mol brint bliver der dannet?

b) Hvor mange mol ilt bliver der dannet?

c) Beregn det samlede rumfang af den mængde ilt og brint, der dannes i processen.

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2009 af tveon (Slettet)

a + b) For hver 2 molekyler vand får man 2 brintmolekyler og 1 iltmolekyle. Hvilke forhold giver det?

c) Ved standardbetingelserne har alle gasser en volumen på 22,42 L/mol. (Avogadros lov) Gang med resultaterne fra de foregående opgaver...


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2009 af MN-P (Slettet)

Det er vist noget tungt vand du har fået fat i.

Normalt er massen af 1 mol vand 18g


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2011 af trineannette (Slettet)

 Hvordan har du kommet til dette resultat? altså i a+b?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2011 af mathon

          molarrumfanget ved standardbetingelser 1 atm, 0ºC

                                      V = n·R·T/p = (1 mol)·(0,082058 atm·L/(mol·K))·(273,15 K) / (1 atm) ≈ 22,4 L

         1 mol H2O sønderdeles til (3/2) mol gasser

          fællesrumfang = (3/2)·(22,4 L) = 33,6 L


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2011 af trineannette (Slettet)

okay tak. 

men hvorfor skal 1 mol H2O sønderdeles til (3/2) mol gasser?


Skriv et svar til: Gasser og mol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.