Matematik

Bestem a & b - eksponentialfunktion

10. maj 2009 af hrvatska (Slettet)

Skal lige være sikker.

I opgaver uden hjælpemidler skal a & b findes.

Er det korrekt at i en eksponentialfunktion findes :

a = (x2-x1)√(y2/y1)

b = y1/a^x1

??


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

det ser meget rigtigt ud :)

det kan være nemmere at skrive

a= (y2/y1)^(1/x2-x1) på lommeregneren :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2009 af lielie (Slettet)

jep og du har forskriften der hedder

f(x)=b*a^x

når du har fundet a, ud over at du kan bruge formlen, kan du også isolere b.


Skriv et svar til: Bestem a & b - eksponentialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.