Matematik

koordinatsæt

10. maj 2009 af biqqu (Slettet)

 JEg har problemer med denne opgave:

Vedhæftet fil: fiind koordinat.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af Redwanfarah (Slettet)

hhmmm


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2009 af Isomorphician

a) -(-4) = 4

b) Løs f(x) = g(x)


Svar #3
10. maj 2009 af biqqu (Slettet)

 finder man koordinatsættet ved at sætte de 2 fuktioner op mod hinanden?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2009 af Isomorphician

Du finder i hvert fald x-værdierne til skæringskoordinaterne.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2009 af mathon

"ved at sætte de 2 fuktioner lig med hinanden"

x2 - 6x + 10 = -x + 6

x2 - 5x + 4 = 0   hvoraf skæringspunkternes 1. koordinater beregnes


Svar #6
10. maj 2009 af biqqu (Slettet)

 JEg sætter de to funktioner lig med hinanden, og får:

x^2-5x-4=0

solve(x^2-5x-4,x)

x=((-kvdr(41)-5))/2 v x=((kvdr(41)+5))/2

Altså er koordinatsættet: (x,y)=(-kvdr(41)-5)/2),0) og (x,y)=(kvdr(41)+5)/2),0)

korrekt??


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2009 af Isomorphician

x2 - 6x + 10 = -x + 6 <=>

x2 - 5x + 4 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. maj 2009 af mathon

x2 - 5x + 4 = 0   hvoraf

xs1 = 1  og  xs2 = 4

S1 = (1,-1+6) = (1,5)

S2 = (4,-4+6) = (4,2)


Svar #9
10. maj 2009 af biqqu (Slettet)

 #8 hvorfor tager du ikke f(x) først, g(x) er jo funktion 2?

Altså hvorfor ikke sætte 4 ind på g(x) i stedet for f(x) .. eller er det dét samme?


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. maj 2009 af mathon

i skæringspunkterne er f(x) = g(x)   (som hele løsningen jo er baseret på)

hvorfor den nemmeste udregning foretrækkes!


Svar #11
10. maj 2009 af biqqu (Slettet)

 Okay, mange tak. Så det jeg skal finde arealet er simpelthen de to funktioner sat lig med hinanden, integreret? Og derefter finde arealet?


Skriv et svar til: koordinatsæt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.