Matematik

hvordan finder man planens ligning når tre punkter kendes ???

10. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

Hej,

Jeg har rigtig svært ved den slags opgaver så er der en der il forklare det ?  

Bestem en ligning for planen alfa, der indeholder 

A(8,00) 

B(8,6,0) 

D(4,3,8) 

Er det rigtig jeg skal gøre følgende: 

vektor AB = retningsvektor 

Vektor AD = retningvektor

derefter tage krydsprodukt for vektor AB og AD for at finde normalvektor for de tre punkter ?? 

hvis ja, hvad skal jeg så efter ??? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af mathon

n = AB x AD

planens punkter kan
nu beskrives
som

α: {P(x,y,z)| n*AP = 0}


Svar #2
10. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

når jeg taster det ind på tiiinteractive er det så 

crossP(AB,AD) eller omvendt ?? 

men har skrevet crossP(AB,AD) =( 48,-0,24) 

planensligning er: a(x-x0) + b(y-y0) + c(z-z0) = 0 

så er planets  ligning : 

48(x-8)-0(y-0) -(x-24) = 0        , men så forsvinder min y ??? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af mathon

...i begge tilfælde får du en normalvektor til planen...


Svar #4
10. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 ok men er min planetsligning forkert ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2009 af mathon

y skal "forsvinde" i dette tilfælde


Svar #6
10. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 ok så det er ok ?? 

ellers mange tak for hjælpen :)


Svar #7
10. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 har skrevet forkert. planets lignign er 

48(x-8) - (y-0) +24(z-0) = 0 

det giver 48x+24z-384 = 0 

Ved ikke om det er rigtig, men er fremgangsmåden rigtig så ? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. maj 2009 af kscn (Slettet)

kan sådanne spørgsmål komme med i delprøven uden hjælpemidler????


Brugbart svar (0)

Svar #9
10. maj 2009 af kscn (Slettet)

det er rigtigt og.... din fremgangsmåde er også rigtigt


Svar #10
10. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 Nej sådan en opgave kan ikke komme til prøven uden hjælpemidler.


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. maj 2009 af mathon

48x + 24z - 384 = 0         divider med 24

2x + z - 16 = 0


Svar #12
10. maj 2009 af nanna_ya2 (Slettet)

 ok mange tak :) 


Skriv et svar til: hvordan finder man planens ligning når tre punkter kendes ???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.