Matematik

Linje og punkt i rummet

10. maj 2009 af Borrisholt (Slettet)

I et koordinatsystem i rummet er der givet et punkt A(2,-2,1) og en linje l med parameterfremstillingen: (x,y,z) = (1,1,1) + t(-2,1,5). På linjen l ligger et punkt P, som opfylder, at OP står vinkelret på OA. Bestem koordinatsættet til P. Hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af ibibib (Slettet)

OP·OA = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2009 af ahmed1111 (Slettet)

hej

Kan du ikke uddybe dit svar.. for jeg har også problemer med denne opgave. Har ikke forstod dit svar ..TAk :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af ibibib (Slettet)

OP = (1-2t, 1+t, 1+5t) og OA=(2, -2, 1)

Når prikproduktet af disse to vektorer er nul er vektorerne vinkelrette.


Skriv et svar til: Linje og punkt i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.