Matematik

tangent hældning

10. maj 2009 af Ridderteiro (Slettet)

Hej,

jeg har lige et spørgsmål her på falderebet.

Jeg har fået flere ting at vide, så nu håber jeg, at I kan klarlægge det for mig.

Når du får at vide, at man skal angive f'(4)'s hældningskoefficient, så kigger man på x = 4 og kigger hvor grafen er, så tegner man tangenten og angiver dens hældning.

Hvis man så får at vide, at f'(x)=4 , så skal man finde ud af, hvor hældningskoefficienten er 4? Eller hvordan?

Og i begge tilfælde - hvordan bør man skrive det? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af peter lind

Det er normalt ikke godt nok at finde løsninger grafisk, så når du bliver bedt om at finde f'(4) skal du finde f'(x) og dernæst sætte x=4 i reultatet.

Der ligger intet spørgsmål i oplysningen f'(x)=4, så man må læse i opgaven hvad spørgsmålet er.


Svar #2
10. maj 2009 af Ridderteiro (Slettet)

 Nu snakker vi uden hjælpemidler, - glemte jeg at oplyse. Så med det i mente, så skal det være godt nok ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2009 af peter lind

Det vil normalt stadig ikke være godt nok at beregne grafisk. Opgaven skal enten træne dig i at beregne afledede funktioner eller også teste om du kan(hvis der er et eksamensspørgsmål). Kun hvis der direkte står at du må bruge grafiske metoder, bør du benytte dette.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2009 af lallenalle (Slettet)

ja så er det korrekt.

f´(x) =4 ( her skal du finde hvor hældningen er 4)

f`´(4) ( her kigger man på punktet 4 og bestemmer hældningen)


Skriv et svar til: tangent hældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.