Matematik

At beregne X?

10. maj 2009 af Exposed21 (Slettet)

Jeg er lidt usikker på hvordan man beregner X

Betragt linjen med ligning y=7*x+13.
Beregn x, når y er 0, og når y er 117, og når y er -53.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2009 af Isomorphician

For y = 0:

0 = 7x + 13

træk 13 fra på begge sider:

-13 = 7x

divider med 7 på begge sider:

-13/7 = x


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2009 af 215 (Slettet)

Meget simpelt....

du kender Y = 0 , altså ser din ligning således:

0  = 7 *x + 13
 og når du isolere x så bliver 7x = -13 <=> x = -13/7 


Svar #3
10. maj 2009 af Exposed21 (Slettet)

Tak til jer begge :) Det var jo lettere end jeg lige havde regnet med (jeg er matematik svage) Men tak for det :D


Skriv et svar til: At beregne X?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.