Matematik

Lineær funktion

10. maj 2009 af Malika (Slettet)

hvordan løser man den her opgave uden hjælpemidler:

Grafen for den lineære funktion f(x)=ax+6 går gennem punktet P(4, 16)

Bestem tallet a..


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. maj 2009 af 215 (Slettet)

 hmm...

du kender X,y, punkterne, 
 

f(x)=ax+6

16 = a * 4 + 6
16 = a * 10
16 - 10 =a
6 =a


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

Ved at indsætte punktet. Så indsæt 4 på x's plads og 16 på f(x)'s plads.


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. maj 2009 af Youngmann (Slettet)

16 = a · 4 + 6

isoler a


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2009 af Daniel TA (Slettet)

#1 det er forkert. Men din tanke er rigtig.


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. maj 2009 af BjørgWR (Slettet)

f(x)=ax+6 går gennem punktet P(4, 16)

punktet P er x=4 og y=16 

som sættes ind i forskriften: y = ax + 6

16 = a*4 + 6

derefter flytter vi 6 over på den anden side af lighedstegnet og skifter fortegnet

16 - 6 = a*4    <=>   10 = a*4

nu dividerer vi 4 på begge sider af lighedstegnet således at a står alene

10/4 = (a*4) / 4     <=>       a = 10/4     <=>     a= 5/2


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2009 af 215 (Slettet)

 ah.... glemte lige at det er gange X.... damm jeg klarer mig dårligt uden en Nspire


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.