Matematik

gamle eksamens opg

11. maj 2009 af Fnulle00 (Slettet)

Sidder med opg  fra følgende sæt: http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF00/2000%208%203V%20XMH.ashx

en der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2009 af NejTilSvampe

en opgave specielt du har brug for hjælp til?


Svar #2
11. maj 2009 af Fnulle00 (Slettet)

hov ja! Det må i undskylde det drejer sig om opg 4 :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2009 af NejTilSvampe

 Jeg ved ik hvorfor men på det sidste har jeg ikke kunnet åbne den slags filer, beklager.


Svar #4
11. maj 2009 af Fnulle00 (Slettet)

#3

Øv! Det er skam helt i orden :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. maj 2009 af Isomorphician

Opstil et udtryk for rumfanget af en cylinder med rumfang 4. Isolér h i dette udtryk, og indsæt udtrykket for h i udtrykket for forbruget af materiale, som du også selv opstiller.


Svar #6
11. maj 2009 af Fnulle00 (Slettet)

altså noget i denne retning?:

V=∏·r2·h=4 dm3⇔h=4 dm3/(∏·r2)

Det var første skridt? Men hvordan opstiller jeg et udtryk for forbruget af materiale?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. maj 2009 af Isomorphician

Enheden er underordnet, men ellers er det rigtigt.

Materialeforbruget = 2*2r*2r + 2*pi*r*h

Eller med andre ord:

Materialeforbruget = (arealet af de to kvadrater) + (arealet af rektanglet)


Svar #8
11. maj 2009 af Fnulle00 (Slettet)

2*2r*2r + 2*pi*r*h ved indsættelse fås altså:

f(x)=2*2r*2r + 2*pi*r*h⇒f(4/(∏·r2))=2*2r*2r + 2*pi*r*4/(∏·r2)

hvilket passer med den oplyste funktion :-) Tusind tak!

Sidste del af opgaven er vel bare at finde minimum af den afledede?


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. maj 2009 af Isomorphician

Sidste del af opgaven er vel bare at finde minimum af den afledede?

Ja.


Skriv et svar til: gamle eksamens opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.