Fysik

Optøning af frosset vandrør

11. maj 2009 af Wulfy (Slettet)

Hejsa

Jeg har fået denne opgave, som jeg ikke ved hvordan jeg skal løse:

Et frosset vandrør indeholder 12,3 L is. Selve vandrøret har varmekapaciteten 7,1 kJ/K.
a) Hvad er den samlede varmekapacitet af vandrør og is ?

Det frosne vandrør optøs ved at sende en elektrisk strøm gennem røret. Strømmen afsætter energi med effekten 2,5 kW. Til at begynde med har vandrøret og isen temperaturen -4,8 oC.
b) Hvor lang tid varer det, inden al isen er smeltet ?
 


Nogen som kan hjælpe?

PÅ FORHÅND TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2009 af mathon

Ctotal = m*cis + (7,1 kJ/K) = (V*ρ)*(2 kJ/(kg*K)) + (7,1 kJ/K) =

(12,3 L)(0,9 kg/L)*(2 kJ/(kg*K)) + (7,1 kJ/K) = 29,24 kJ/K

E = P*t = (29,24 kJ/K)*ΔT

(2,5 kJ/s)*t = (29,24 kJ/K)*(4,8 K)    hvoraf t beregnes


Svar #2
13. maj 2009 af Wulfy (Slettet)

Okay, mange tak for svaret!


Skriv et svar til: Optøning af frosset vandrør

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.