Matematik

Monotoni

12. maj 2009 af Elllebelle (Slettet)

En funktion f er givet ved f(x)=x3 - 3x2 + 4
Bestem f'(x), og gør rede for monotoniforholdene for f.
 

jeg har bestemt f'(x) --> f’(x)=3x2- 6x

Jeg sætter det lig med nul
3x2- 6x = 0

hvordan regner jeg videre (DET ER UDEN HJÆLPEMIDLER)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2009 af Isomorphician

Hint: Benyt nul-reglen.


Svar #2
12. maj 2009 af Elllebelle (Slettet)

jeg kan ikke huske det :D (da jeg altdi bruger solve :D)


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2009 af Reddie3gWorker (Slettet)

Du starter med at sætte udenfor parentes:

3x(x-2)=0

Nulreglen siger så at enten er 3x=0 eller også er (x-2)=0.. Og så skulle det være til at klare.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2009 af indien (Slettet)

  Eksempel på nulreglen:

(2x-3) • (x-4) = 0

2x-3 =0   eller   x-4=0

2x=3     eller    x=4

x=1,5    eller x=4

2 løsninger


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2009 af indien (Slettet)

Undskyld, havde ikke lige set #3


Skriv et svar til: Monotoni

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.