Matematik

lidt hjælp til mat.. :o)

30. november 2004 af Muller (Slettet)
Hej alle.. :)

Sidder og laver mat aflevering.. Kan bare ikke komme videre med dette stykke.. Er bare helt væk.. men det handler om uligheder..


(X-2)(x+1)(2x-4)
har prøvet at gange parrenteserne

5x i anden -9x+2

Håber i ka hjælpe lidt..

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2004 af Epsilon (Slettet)

Hej,

Jeg går ud fra, at du skal løse pågældende ulighed

Du kan vinde en del tid ved at observere, at

(x-2)(x+1)(2x-4) = 2(x+1)(x-2)^2

Kvadratleddet (x-2)^2 er positivt for alle x på nær x=2, og fortegnet kommer derfor til at afhænge af fortegnet på leddet x+1. Kan du se det?

//Singularity

Svar #2
30. november 2004 af Muller (Slettet)

jeps.. tak.. :)

Svar #3
30. november 2004 af Muller (Slettet)

Øhh.. men hva får d så resultatet til..?? Tror ik´ helt jeg fattede det.. Sorry..

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. november 2004 af Hanni (Slettet)

Den forstod jeg heller ikke.. Arbejder også med det emne for tiden.. Ville egentligt også godt vide hvordan det regnes.. :S

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. november 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Du kan dividere med (x-2)^2, fordi det er positivt. Så står der x+1 x<-1

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. november 2004 af Epsilon (Slettet)

#3,4: Ok - here we go...

Skriv som i #1, at

(x-2)(x+1)(2x-4) = 2(x+1)(x-2)^2 (1)

Det er I formentlig med på, ikke sandt?

Fortegnet er interessant, fordi I skal løse uligheden

(x-2)(x+1)(2x-4)

hvilket kræver, at venstresiden har negativt fortegn.

Leddet (x-2)^2 er et kvadratisk led og er derfor positivt for alle x E R\\{2}. Så fortegnet af (1) kommer til at afhænge af faktoren (x+1). Vi har, at

x+1
x+1 > 0 for x>1

hvoraf vi slutter, at løsningen til

(x-2)(x+1)(2x-4)

er x

f(x) = (x-2)(x+1)(2x-4)

på grafregneren og se, at den kun tager negative værdier for x

Er I med på det?

//Singularity

Skriv et svar til: lidt hjælp til mat.. :o)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.