Fysik

Hjælp til fysikopg

13. maj 2009 af Semmaaa (Slettet)

Hej jeg har to spørgsmål jeg ikke helt kan finde ud at finde løsning til:

1. Laserstrålen afsætter energi med effekten 60 W og den har en diameter på 0,40 mm, hvor den flyttes hen over vævet med farten 2,0 cm/s.  Ved legemstemperatur skal vævet tilføres 2,4 kJ pr. gram for at fordampe. Vævets densitet er 0,95 g/cm^3.

Jeg skal så beregne hvor dybt laserstrålen skærer i vævet mens jeg gør rede for relevante antagelser.

__________________________________________________________________________________

2. Jegrnskruens masse er 4,34 g, gevind med 40 vindinger. SKruen roterer 8,5 omgange pr.sek. pga. gnidning stiger temperaturn mllem brættet og skruen.

Jeg skal finde ud af hvor lang tid det tager at skrue skruen ind? og hvor meget dens temperatur stiger pga. gnidning, mens jeg gør rede for relevante antagelser...

Håber i kan hjælpe mig med disse, da det haster ... :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2009 af Jerslev (Slettet)

#0:

Ad 1) Hvor meget energi afsættes pr. laserareal pr. sekund?

Ad 2) Du kan beregne hvor lang tid det tager direkte.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2009 af mathon

P = E/t = d*(L/s)*b*ρ*(2400 J/g)

60 J/s = d*(2 cm/s)*(0,04 cm)*(0,95 g/cm3)*(2400 J/g)       hvoraf d beregnes

...........

d er dybden målt i cm


Skriv et svar til: Hjælp til fysikopg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.