Biologi

Biologi FSA 2009

13. maj 2009 af qanq-2650 (Slettet)

Så har jeg lige været oppe i biologi...

Læste alt om kroppen, alt om dyrene, alt om levevilkår inden prøven osv. Og så handler alle spørgsmålene om noget helt andet, som jeg er ret sikker på at ingen har fået lært i deres timer?

Jeg synes det er for dårligt at en folkeskole eksamen i høj grad er præget af gætterier.. jeg er ret sikker på at alle dem som har været oppe i biologi har gættet sig frem... Og så handler det i sidste ende bare om held ???


Jeg fik 4 og er rigtgi sur over den lorte karakter kommer til at stå på mit eksamensbevis, det så latterligt ud. Jeg er god til Biologi, plejer endda at få 10.. hører hele tiden efter i klassen og sådan noget.. men nej.. Det skal være gætterier, så de dårlige som ikke hører efter har en chance til at hakke ned på de gode !

Bare man kunne få en ekstra chance !

HVad har i fået ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2009 af Jerslev

#0: Tjek jeres pensumopgivelser - er vandløb dækket af det?

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
13. maj 2009 af qanq-2650 (Slettet)

pensumopgivelser ?

Det har vi da ikke haft :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2009 af Jerslev

#2: Pensumopgivelser er det, der er opgivet til eksamen og som I kan blive eksamineret i. Arbejder man ikke med den slags i folkeskolen?

- - -

mvh

Jerslev


Svar #4
13. maj 2009 af qanq-2650 (Slettet)

Nej, ikke på min skole i hvert fald


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2009 af Jerslev

#4: Weird - men det var vandløb jeres eksamination omhandlede, ikke?

- - -

mvh

Jerslev


Svar #6
13. maj 2009 af qanq-2650 (Slettet)

jo


Svar #7
13. maj 2009 af qanq-2650 (Slettet)

tror i at det vil ødelægge meget, hvis jeg fik bedre karaktere i de andre prøver ? :S Eller skal jeg bare glemme karaktere, som den slet ikke har eksisteret ?

OG er folkoskolens karaktere vigtige ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. maj 2009 af betiina (Slettet)

i din biologibog står der noget om vandløbet. Alt det som står i den bog er noget du kan komme op i. Jeg fik 10.


Svar #9
13. maj 2009 af qanq-2650 (Slettet)

ok


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. maj 2009 af oelting (Slettet)

"Det skal være gætterier, så de dårlige som ikke hører efter har en chance til at hakke ned på de gode !"

Du skal da bare være glad, hvis dine klassekammerater klarer sig godt!

Nej, karakterer betyder intet i folkeskolen. - glem dem.


Svar #11
13. maj 2009 af qanq-2650 (Slettet)

Betyder de slet ikke noget?

Så er 4 slet ikke skidt? For jeg skal gå på handelskolen, og jeg skal ikke bruge biologi til noget...

Synes bare det er død hamrende ærgeligt... Og selvfølgelig vil jeg gerne have at mine klassekammerater for gode karaktere, men det er bare lidt lamt, når nogle af dem ikke har lavet en skid hele året.

Det var forresten også en anden for min klasse som fik 4, og han plejede også at få 10.. Det er da for lamt :(


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. maj 2009 af idaaida (Slettet)

 Jeg gættede mig en gang til 10 i en multiple choice.

Gode tider...


Svar #13
13. maj 2009 af qanq-2650 (Slettet)

Det viser bare hvor uheldig jeg er...


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. maj 2009 af Rebecca001 (Slettet)

Det er seriøst RIGTIGT. Havde øvet på alle mulige ting, især om celler, og vores biologi-lærer fortalte alt hvad der var vigtigt at komme op i, og så er det overhovedet ikke noget af det, det handler om. Et eller andet med vandløb.... 

Jeg tror godt reageringen var klar over at ingen elever rigtig havde øvet sig på sådan noget, for det er jo overhovedet ikke det man forventer. Jeg tror det var med vilje at de gjorde det på den måde. Selvom jeg gættede på stort set hele prøvet den 13. maj, fik jeg alligevek 7 :D Jeg tror virkelig på at det var meningen man bare skulle gætte på tingene. På den måde tester de ens logiske måde at tænke på hvilket er en stor del man burde have til evne at gøre indenfor biologiens verden.

Men alt i alt, VAR biologi-prøven ret let, for selvom man gættede, var de logiske ting meget simple at gætte på. Jeg plejer at få 4, men nu fik jeg lige pludselig 7, og det var jeg så glad for, og så finder jeg ud af at halvdelen af klassen har fået det samme og over, og så sætter man måske ikke lige så meget pris på det 7-tal.


Brugbart svar (0)

Svar #15
26. maj 2009 af desert_eye (Slettet)

Folkeskolens karakter betyder intet, sålænge du kan studere videre på et gymnasium, så er folkeskolens karakter bare til pynt der hjemme, med den fine grønne mappe du får med :)

i Folkeskolen fik jeg et gennemsnit på 7,5 (13-skala), nu regner med at få omkring 9 i gennemsnit (12-skala) på gymnasiet. I folkeskolen der afhænger det også om læren kan lide dig, faktisk kun til eksamen jeg scoret højt, fordi der er det en censor og ikke læren :)


Brugbart svar (0)

Svar #16
12. januar 2010 af emilietoft (Slettet)

Skal op i biologi imorgen - hvad handler den om bortset fra vandløb? det haster virkelig!! :D


Brugbart svar (0)

Svar #17
24. november 2010 af camillalk88 (Slettet)

  Hej alle

Som lærerstuderende kunne jeg ikke lade være med at fundere over jeres svar...

Én af jer mener, at et bestemt emne som I kom op i til afgangsprøven IKKE var med i pensum (pensum = dét I skal igennem hele året og som opgives til afgangsprøven!) og det foruroliger mig meget! Lærerne SKAL (ifølge Fælles Mål af Undervisningsministeriet) gennemgå de emner I kan komme op i til afgangsprøven, for ellers har I jo ikke en jordisk chance for at kunne det til afgangsprøven! :/

Mht. karaktererne fra folkeskolen, så er ikke vigtige i så høj grad til hvis man sammenligner med de afsluttende karakterer I får på jeres ungdomsuddannelse (gymnasiet, handelsgymnasiet, teknisk gymnasium og HF). Jeres eksamenskarakterer fra ungdomsuddannelserne ER BILLETTEN til en vidergående uddannelse (læge, skolelærer, ingeniør, osv.. osv..) og derfor er de så pokkers vigtige - ISÆR hvis man ønske at tage en vidergående uddannelse, som har mange ansøgere (fx. medicin, jura, jordemoder osv. osv).
Jeg husker nemlig selv at jeg i første omgang ikke selv havde et godt nok gennemsnit fra gymnasiet (lå på ca. 5,5 på 7-trins skalaen) til at komme ind på Læreruddannelsen i Århus (hvor gennemsnittet var på 6,5 og i 2010 er nået helt op på 7,5).. og jeg blev faktisk lidt irriteret over, at jeg ikke havde gjort lidt mere ud af min folkeskole og gymnasietid... Min pointe er bare, at man i folkeskolen selvfølgelig skal gøre noget ud af sit skolearbejde, for ellers vil man hænge i en tynd tråd på sin ungdomsuddannelse og ender måske med, slet ikke at komme på den vidergående uddannelse man drømmer om - og det er bare brand ærgeligt. :) Heldigvis læser jeg idag i Silkeborg, og læreruddannelsen er det bedste jeg har gjort for mig selv i mange år..

Held og lykke med jeres fremtid :)

/Camilla


Skriv et svar til: Biologi FSA 2009

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.