Kemi

natron

13. maj 2009 af Jul2008 (Slettet)

hvis jeg tilsatte ammoniak til saltvandet og hertil boblede CO2 ville der dannes Soda:

NaCl + H2O + CO2 + NH3 --> NaHCO3 + NH4Cl
 

men er der nogen derved hvordan og i hvilke mængder man skal gøre dette ? bestemt temperatur eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2009 af mathon

                                          NaCl   +  CO2  +  NH3  +  H2O  →  NaHCO3  +  NH4Cl
ækvivalentmængder i g           58,45     44,01   17,03    18,02    


Svar #2
14. maj 2009 af Jul2008 (Slettet)

hvor har du de tal fra


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2009 af mathon

opslag


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2009 af mathon

...ellers
brug Det periodiske System:

1 mol NaCl = (23+ 35,5)g = 58,5 g

1 mol CO2 = (12+ 2*16)g = 44 g

1 mol NH3 = (14+ 3*1)g = 17 g

1 mol H2O = (2*1 + 16)g = 18 g


Skriv et svar til: natron

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.