Matematik

BESTEMMELSE AF A OG B I EN EKSPONENTIEL FORSKRIFT

14. maj 2009 af linea01 (Slettet)

Hej, jeg er i gang med en opgave om vækst, men er gået helt i stå ved dette spørgsmål:

- Hvordan bestemmes a og b ud fra to punkter på grafen?

Det er en eksponentiel udvikling.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2009 af zidane5 (Slettet)

Hvilke punkter er der tale om ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2009 af Booklover (Slettet)

Kender du formlerne for at finde a og b i hånden ved eksponentiel udvikling? Hvis du fx har punkterne (4,5) og (7,14) så kan du indsætte disse informationer i formlen for a, og derved udregne a, og dernæst kan du så bruge dette resultat til at finde b ... formlerne er: http://www.landhockey.dk/filer/fileID50.doc (de to blå ved siden af hinanden nederst på siden...)

Tror det er sådan! Hvis ikke - så beklager jeg virklig forvirringen!!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2009 af badooo (Slettet)

Altså:

Du har forskriften: f(x) = b*a^x

Du får 2 punkter (lad os lege at vi har (1,2) og (5,8)

Vi indsætter først første punkt i forskriften:

2 = b*a^1

Så det andet punkt:

8 = b*a^5

Vi dividerer den ene med den anden

8/2 = (b*a^5)/ (b*a^1)

4 = (b*a^5)/(b*a^1) - i brøken går b ud med b. Dvs:

4 = a^5/a^1 - vi har en regel der siger at et tal s^m/s^n = s^(m-n):

4 = a^(5-1) = a^4

a = 4. roden af 4. (okay, nok ikke de bedste tal jeg valgte - whatever :P)

b kan herefter bestemmes ved endnu engang at indsætte et punkt i forskriften. Man indsætter også den fundne a-værdi og har en ligning med én ubekendt, der løses som normalt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2009 af mathon

i oversigt
http://peecee.dk/upload/view/170140


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2012 af baaby (Slettet)

#2 hvor meget fik i for jeres opgave?

er det rigtig regnt ud osv? :)


Skriv et svar til: BESTEMMELSE AF A OG B I EN EKSPONENTIEL FORSKRIFT

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.