Matematik

Sinus eller cosinus

01. december 2004 af niqo (Slettet)
Hej.. jeg har lært alt det med cos og sin men synes ikk jeg har lært nok så til at bergene denne opg. Her angiver de nemlig arealet..

I en trekant ABC med arealet 30 er
VinkelA= 39*
|AC| =12

Beregn |AB| og |BC|.
Beregn vinkel B og vinkel C

på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2004 af Mr. lover lover (Slettet)

du må føst vide om trekanten er retvinklet, eller om den er vilkårlig?

Svar #2
01. december 2004 af niqo (Slettet)

der står ikk noget om at den er ret, så den er nok vilkårlig...

Svar #3
01. december 2004 af niqo (Slettet)

nogle dr kan gi mig et skub?

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2004 af Peden (Slettet)

Du har en eller anden formel der hedder noget ala:

a*b*sin(vinkel) = Arealet

Brug den til at finde endnu en størrelse.

OBS: Den opskrevne formel er sikkert ikke korrekt.

Svar #5
01. december 2004 af niqo (Slettet)

kan det så passe at side a er 2?

du har formlen her
T= 0,5 x a x b x sinC

30= 0,5 x a x 12 x sinC
30= 0,5 x a x 12 x sinC
30/12 = 0,5 x a x sinC
2,5-0,5 = a sinC

2= a sinC

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2004 af Peden (Slettet)

Det virker meget rimeligt ja. Så forsætter du bare derfra.

Svar #7
01. december 2004 af niqo (Slettet)

tak for hjælpen pede!

Svar #8
01. december 2004 af niqo (Slettet)

synes jeg ikk kan bruge sinusrelationen alligevel da det kun gir 3, et eller andet..

sin(39)/2 = B/12


sin(39)/2 x 12 = B/12 x 12

sin(39)/2 x 12 = B

gir mere end 0 og kan ikk bruge sin- = B



Brugbart svar (0)

Svar #9
01. december 2004 af Peden (Slettet)

Siden B giver da 3,78, hvad er der galt i det?

Har du regnet de andre vinkler ud og passer det med en vinkelsum på 180 grader?

Svar #10
01. december 2004 af niqo (Slettet)

side b kendte vi i forvejen som var 12

Svar #11
01. december 2004 af niqo (Slettet)

jeg er ude efter dens grad

Brugbart svar (0)

Svar #12
01. december 2004 af Epsilon (Slettet)

#11: Av av - din udregning i #5 er ikke korrekt! Du må da ikke trække 1/2 fra som du gør, når højresiden er et produkt!

Formlen, du opskriver i #5, er helt korrekt, men du skal bruge den rigtigt.

Arealet T af trekant ABC

T = (1/2)*b*c*sin(A)

giver med b=|AC|=12, at

c = 2T/(b*sin(A)) = 60/(12*sin(39)) = 7.945078645...

Regn videre herfra og spørg igen, hvis du er i tvivl.

//Singularity

Brugbart svar (0)

Svar #13
09. marts 2005 af Atky (Slettet)

jamen c er sku da mere edn 7,95 hvis man tegner den

Brugbart svar (0)

Svar #14
09. marts 2005 af Atky (Slettet)

el nej bare mig sry min fejl

Skriv et svar til: Sinus eller cosinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.