Fysik

elektrisk strøm

01. december 2004 af Misser (Slettet)
Hej...jeg ville høre om der er nogle der ved hvrdan jeg ska løse de her opgaver..!

En cigartænder i en bil tænder en cigar på 20 sekunder. Dens effekt er 50W. Hvor meget energi bruges for at tænde en cigar? Cigartænderen får sin spænding fra bilens 12V-akkumulator. Hvor stor en ladningsmængde strømmer gennem cigartænderen?Hvor mange elektroner er det?Hvor stor er strømstyrken?
Håber der er nogle der kan hjælpe. På forhånd TAK

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2004 af Mr. lover lover (Slettet)

energi der bruges:

dette beregnes blot med at multiplicere effekten med tiden (i SI-enhed)

E = P*t 50*20 1000J = 1kJ


Strømstyrken:

I= P/U 50/12 =4,167 A


ladningsmængden:

Q = I*t 4,167 * 20 = 83,33C

antal elektroner:

1c= 6,242*10^18 elektroner

x 40 = 2,4968 * 10^20 elektroner...

...efter min bedste overbevisning i hvert fald, hvad siger i andre?


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. december 2004 af Ida Marie (Slettet)

Mit gæt:

"Hvor meget energi bruges for at tænde en cigar?" 50W gange 20s = 1000J = 1kJ (1W gange et sekund = 1J)

"Hvor stor en ladningsmængde strømmer gennem cigartænderen?"
Q=E/U= 1000J / 12V = 83 1/3 C

"Hvor mange elektroner er det?" (en elektron = 1,6 gange 10^-19) 83 1/3C / 1,6 gange 10^-19= 5,21 gange 10^20

"Hvor stor er strømstyrken?"
I = P/U = 50W/12V = 4,167 A

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2004 af Ida Marie (Slettet)

OK- Der var en, der var hurtigere end mig..

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2004 af Mr. lover lover (Slettet)

hi hi, ja men med forskellige resultater trodsalt :-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2004 af Mr. lover lover (Slettet)

korrigering:

x 83,33 = 5,20 * 10^20 elektroner...

Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2004 af Epsilon (Slettet)

#5: Enig - angiv dog kun facit med 2 betydende cifre. Alternativt brug elementarladningen

e = 1.6021773*10^(-19)C

som i #2. Antallet N af elektroner

N = Q/e = 83C/(1.6*10^(-19)C/elektron) = 5.2*10^20 elektroner

//Singularity

Skriv et svar til: elektrisk strøm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.