Matematik

log...

15. maj 2009 af lalida (Slettet)

Jeg er stadig i tvivl om, hvordan jeg løser sådanne ligninger uden hjælpemidler.. Kan ik se, hvordan jeg skal få de tre regneregler med ind..

Løs ligningen log(x+2) - logx = 2

mit bud er: log((x+2)/x) = 2
Men så går x jo ud med hinanden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2009 af mathon

log((x+2)/x) = 2  x>0

10log((x+2)/x) = 102

(x+2)/x = 100 ..........

.........

10y er omvendt funktion til log(x)


Svar #2
15. maj 2009 af lalida (Slettet)

men hvad er x så?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. maj 2009 af mathon

(x+2)/x = 100 , x>0         multiplicer med x

x+2 = 100x                     subtraher x

2 = 99x                          divider med 99

(2/99) = x


Skriv et svar til: log...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.