Matematik

log papir?

18. maj 2009 af morell18 (Slettet)

skal udtrykket:

Log f(x)=Log(a)*x+Log(b)

ikke tolkes som log er med til at definere udtrykket som en ret linje på et enkelt logaritmisk papir?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2009 af dnadan (Slettet)

Du har y=b*a^x

Hvis der indtegnes på et enkeltlogaritmisk papir fås en ret linje med hældningen log(a) og skærringen med y-aksen log(b).

Dette skyldes, som du også selv skriver at:

y=b*a^x <=> log(y)=log(b*a^x)=log(a^x)+log(b)=log(a)*x+log(b) (som er en ret linje!)


Svar #2
18. maj 2009 af morell18 (Slettet)

så man vil isåfald få en ret linje hvis man valgte at indtegne en eksponentiel funktion på en graf regner, hvis man brugte den måde?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. maj 2009 af dnadan (Slettet)

Du ville få en ret linje, såfrem du skriver log(a)*x+log(b).


Skriv et svar til: log papir?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.