Generelt

Hvilken uddannelse = $$$ ?

19. maj 2009 af PedeV (Slettet)

Hej

Jeg vil gerne læse videre her efter sommer på en lang videregående uddannelse, men der er ansøgningsfrist d. 5. juli de fleste steder og jeg har stadig ikke besluttet mig. Men jeg har øjnene åbne for et par stykker. Det skal siges at jeg ikke har nogen speciel interesse for nogle af fagene, men jeg har generelt ikke noget i mod at arbejde med matematik, talmateriale, statistikker etc. Jeg drømmer om at tjene millioner af dollars. Men ved godt de ikke falder ned fra himlen.

Jeg overvejer følgende:

Økonomi på Københavns Universitet - måske for meget nationaløkonomi til at kunne tjene penge på det?

Økonomi på Århus Universitet

MSc in Finance på Handelshøjskolen Århus.

Forsikringsmatematik på Københavns Universitet.

Matematik-økonomi på Århus eller Københavns Universitet.

Erhvervsøkonomi - og hvorhenne?

MBA

KVU: Finansøkonom etc.

Bank elev uddannelse

Afgørende faktor: Med hvilken uddanelse kan jeg komme til at tjene flest penge i eksempelvis USA. Jeg er som udgangspunkt mere interesseret i lønspredningen end selve gennemsnitslønnen, da jeg ikke sigter efter at tjene en gennemsnitsløn. Men hvis nogle job/uddannelser har usædvanligt høje indkomster vil jeg da ikke udelukke det. Jeg forestiller mig at arbejde i en koncern, bank eller investeringsfirma, som direktør eller andet i den stil. Er der evt nogle uddannelser jeg bør kigge på som jeg har overset?

Please, lad være med at belære mig om at jeg skal vælge ud fra interesser. Alle de nævnte uddannelser interesserer mig lige meget og jeg har ikke lyst til at forfølge en eller anden urealistisk skuespillerdrøm.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. maj 2009 af Hulgard (Slettet)

 Uanset hvilken uddannelse du vælger, er lange videregående uddannelser et godt fundament for en god løn. Det er dog min erfaring, at uanset hvilken uddannelse du har kræver det meget hårdt arbejde på selve arbejdspladsen. Bare fordi du har en god baggrund betyder det ikke at man ikke bliver nød til at udmærke sig på selve arbejdspladsen. Hvis der var en uddannelse der gav ret til millioner af dollars, var den nok rimelig populær ^^

Og hvis du drømmer om millioner, så skal du nok starte selvstændigt. Ellers stiler du nok for højt :D

Der er meget få lønslaver, der scorer millioner af dollars :D

...Hvis du finder en uddannelse med normalløn på 'millioner af dollars' så send mig lige en e-mail... så søger jeg også.


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. maj 2009 af Roman Garcia (Slettet)

Hvis du vil tjene de mange penge, så skal du blive selvstændig. De personer som har de højeste lønninger er selvstændige.

Lige meget hvilken uddannelse du får, så vil du altid være lønslave. Det kan være for chefen, bestyrelsen, aktionærerne. Men du vil altid være lønslave, og derfor vil din løn også være begrænset, da der er andre hensyn, som skal tages, når lønnen fastsættes. Derimod er der ingen grænser i "lønnen" for selvstændige, da deres arbejde jo resulterer i værdier, som kan sælges. Har virksomheden en stor værdi = intet loft for lønnnen.


Skriv et svar til: Hvilken uddannelse = $$$ ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.